MARTIS CAMP

 

Set high up in the private mountain community of Martis Camp just outside Lake Tahoe, this handsome vacation home was built for a young family looking to escape from their busy lives in Silicon Valley.

 
 
 
Stone, glass, blackened steel and cedar were chosen as the primary building palette and were carried inside to blur the lines between the interior and exterior living spaces.
 
 
 
 
 
 
 

FEATURED IN
 

Elle Decor
April 2016

 

 
 
 

The vision was to create a bold, modernist house with materials that would patina well over time and blend in with the natural landscape.

 
 
 

Additional materials of gray fumed oak on the walls, black concrete and bleached walnut flooring, white cork wallcoverings and antique brass and bronze fixtures were layered on to create depth and texture in the interiors.

 
 
 
 
 
 
 
 

The furnishings are an eclectic mix of select contemporary pieces, vintage mid-century finds, as well as several custom designs all unified within an edited neutral color scheme.

 
 
 
 
 
 
 
 
In the end this home was truly a reflection of the owners desire to create a strong architectural statement which feels at home in this idyllic natural setting.
 
 
 
 

VIEW SIMILAR PROJECTS

Beverly Hills Estate

Beverly Hills Estate

Beverly Hills Estate

Beverly Hills Estate

Venice Contemporary

Venice Contemporary

Living Homes

Living Homes